Semnificatia visului Broasca testoasa

Cea mai rapida cale de a va interpreta visele Dictionar de vise cu 4642 de termeni explicati.

Cautare

Interpretarea visului Broasca testoasa

Ce insemna cand visezi Broasca testoasa? Ei bine, trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare "Broasca testoasa". Incercati sa va amintiti cat mai multe din vis.

In continuare va prezentam explicatiile pentru visul "Broasca testoasa" :


1. Broasca testoasa

(ultima actualizare)

Masculin si feminin, uman si cosmic, simbolismul broastei testoase s-a extins in toate toate sferele imaginarului.

Datorita carapacei sale, boltita in afara la partea de sus - asemenea cerului, de unde si inrudirea cu domul - si plata in partea de jos, asemenea pamantului, broasca testoasa reprezinta o imagine a universului: ea constituie in sine o cosmografie. In aceasta ipostaza apare atat in Orientul Indepartat, la chinezi si japonezi, cat si in centrul Africii, la populatiile care traiesc in zona de la cotul Nigerului, la dogoni si la triburile bambara.

Masivitatea, forta tenace, ideea de putere pe care o sugereaza cele patru picioare scurte infipte in pamant asemenea coloanelor unui templu fac totodata din broasca testoasa un cosmofor, un purtator, un sustinator al lumii, ceea ce o inrudeste cu alte animale puternice, precum marele crocodil sau caimanul ori aligatrul din cosmologiile Americii Centrale, balena sau marele peste, dragonul si chiar mamutul, pe care majoritatea popoarelor siberiene il considera o divinitate de sub apa.

Longevitatea sa binecunoscuta a facut sa-i fie asociata ideea de nemurire, care merge mana in mana cu ideea de fertilitate.

Numeroase traditii imbina aceste caracteristici simbolice pe toate continentele. Se mai poate nota ca retragerea broastei testoase in carapacea ei este o imagine cu o inalta incarcatura spirituala in traditia hindusa: ea este simbolul concentrarii, al intoarcerii la starea primordiala si deci al unei atitudini esentiale pentru spirit.

Broasca testoasa in vise mai poate semnifica si cearta si amagire.
Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate


Trebuie sa fiti autentificat! pentru a putea adauga comentarii. Autentificare

Comentarii (2)


Bya Beatrice din Lupeni, Hunedoara, Romania a scris in

Ce in seamna cand visezi ca broasca ta vorbeste cu tine

Petrut Razvan din Locatie necunoscuta a scris in

Ce inseamna atunici cand iti mor broscutele testoase ale tale ?\r\n