Semnificatia visului Coronavirus

Cea mai rapida cale de a va interpreta visele Dictionar de vise cu 4640 de termeni explicati.

Cautare

Interpretarea visului Coronavirus

Ce insemna cand visezi Coronavirus? Ei bine, trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare "Coronavirus". Incercati sa va amintiti cat mai multe din vis.

In continuare va prezentam explicatiile pentru visul "Coronavirus" :


1. Coronavirus

(ultima actualizare)

Inca de la inceput trebuie precizat ca visele intense cu privire la COVID-19 pot semnala anxietatea care sta la baza producerii acestuia.

Indiferent daca ele sunt cauzate de stresul legat de munca de acasa, lipsa ingrijirii, purtarea mastilor sau limitarea deplasarii libere, anxietatea legata de COVID-19 s-a propagat in toate aspectele vietii noaste. Incontestabil, chiar ne-a invadat si visele.

La nivel global sunt raportate tot mai multe vise ciudate si intense, multe persoane avand cosmaruri tulburatoare ce implica coronavirus.

Christine Won, medic specialist in somnologie la Yale Medicine, si Jason Ellis, profesor de psihologie la Universitatea Northumbria si director al centrului Northumbria pentru Cercetarea somnului, au observat o crestere la pacientii care raporteaza vise recurente sau stresante, ne asigura ca acest lucru nu este un motiv de ingrijorare.

Potrivit teoriei evolutioniste impartasite intre mai multi medici de specialitate si psihologi, este cunoscut faptul ca "visele sunt o modalitate pentru noi de a ne rezolva stresurile sau preocuparile din timpul zilei". O alta ipoteza este ideea de consolidare a memoriei, a precizat Jason Ellis, care sugereaza ca, atunci cand visam, preluam informatiile colecatate de-a lungul zilei, fie pentru a crea noi amintiri, fie pentru a sorta informatii necunoscute in constiinte existente care ne informeaza rationamentul. Exista, insa, si o alta teorie - teoria functiei de reglare a dispozitiei - care spune ca visele sunt create pentru rezolvarea problemelor prin intermediul emotiilor experimentate create de cirmumstantele problemelor.

Visele despre coronavirus pot servi drept mecanisme prin intermediul carora creierul nostru poate procesa circumstante noi, ca de exemplu: stresul provocat de o asemenea pandemie ce implica probleme la locul de munca, financiare sau de familie.

Pe masura ce numarul de cazuri COVID-19 a crescut, un cercetator de la Harvard raporteaza ca a primit mii de raspunsuri la un sondaj online despre asemenea vise. Acest sondaj arata ca o mare parte din visele ce implicau COVID-19 se invarteau in jurul unor topicuri specifice care includeau: frica de a nu contacta virusul, frustrarea cu privire la distantarea sociala. izolarea la domiciliu sau intrarea intr-o carantina institutionalizata si frica de a nu uita metodele de protectie impotriva acestui virus mortal.

Structurand cele precizate mai sus de alte afirmatii ale mai multor psihologi si specialisti in somnologie concluzionam ca, deocamdata, astfel de vise nu au un sens semnificativ dincolo de faptul ca visatorul este mai stresat decat de obicei.
Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate


Trebuie sa fiti autentificat! pentru a putea adauga comentarii. Autentificare

Comentarii (0)


Nu sunt comentarii pentru acest vis. Adauga primul comentariu!