Semnificatia visului Liliac

Cea mai rapida cale de a va interpreta visele Dictionar de vise cu 4640 de termeni explicati.

Cautare

Interpretarea visului Liliac

Ce insemna cand visezi Liliac? Ei bine, trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare "Liliac". Incercati sa va amintiti cat mai multe din vis.

In continuare va prezentam explicatiile pentru visul "Liliac" :


1. Liliac

De ai visat liliac atunci mari suparari te asteapta.

2. Liliac (mamifer zburator)

(ultima actualizare)

Potrivt mai multor traditii, liliacul este un animal impur, devenit simbol al idolatriei si al spaimei.

Simbolistica la nivel global

In Orientul Indepartat, este simbolul fericirii, pentru ca semnul grafic FU, care il deseneaza este omofom cu acela care inseamna fericire. Imaginea liliacului insoteste uneori semnul grafic pentru longevitate in urari. Pe gravurile chinezesti adesea se afla un cerb in apropierea sa. Liliacul figureaza pe haina geniului Fericirii. Cinci lilieci asezati in forma de romb infatiseaza cele Cinci Fericiri (wu fu): bogatie, longevitate, liniste, cult al virtutii (sau sanatate), o moarte buna. Este indeosebi simbolul longevitatii, deoarce se presupune ca el insusi ar avea o viata lunga, opinie determinata de faptul ca traieste in pesteri - care sunt o trecere spre taramul Nemuritorilor - unde se hraneste cu concretiuni apte sa-l intremeze.

La mayasi, liliacul era una dintre divinitatile care incarneaza fortele subpamantene. In Popol-Vuh, casa liliacului este una dintre regiunile subpamantene care trebuie strabatute pentru a se putea ajunge in tara mortii. Liliacul este stapanul focului. El distruge viata, inghite lumina, apare ca un substitut al marilor divinitati htoniene, Jaguarul si Crocodilul. Liliacul este socotit a fi divinitate a mortii si la mexicani, care-l asociaza punctului cardinal miazanoapte si-l reprezinta adesea laolalta cu un maxilar deschis, inlocuit uneori de un cutit pentru sacrificii. Mayasii foloseau liliacul drept emblema a mortii, numundu-l cel care smulge capete.

Pentru indienii zuni (pueblo), liliecii reprezentau vestitorii ploii. Intr-un mit al indienilor chami, inruditi cu grupul choco (de pe versantul Pacificului din cordiliera Anzilor columbieni), eroul mitic Aribada ucide liliacul Inka (vampirul) pentru a-si insusi puterea acestuia de a-si adormi victimele.

In Africa, potrivit unei traditii peule de initiere, liliacul are o semnificatie dubla. In sens pozitiv, el este imaginea perspicacitatii: o faptura care vede chiar si pe intuneric, atunci cand toata lumea este cufundata in bezna. In sens negativ, el este figura dusmanului luminii, a insului extravagat care le face pe toate in raspar si care le vede pe toate de-a-ndaratelea, ca un om spanzurat de picioare.

In iconografia Renasterii, ilustrand vechi legende, liliacul, unica zburatoare cu mamele, simbolizeaza femeia fertila. Era prezent langa Artemis, zeita cu multe mamele, care, desi fecioara, sau mai degraba tocmai de aceea, era protectoarea nasterii si a cresterii.

In traditiile alchimice, abiguitatea acestei fapturi hibride, soarece-pasare, explica ambivalenta simbolurilor sale: liliacul reprezinta androginul, dragonul inaripat, demonii. Aripile sale ar fi cele ale locuitorilor indernului. O bogata iconografie ilustreaza aceste interpretari.

Simbolistica liliacului in vise

Visarea animalelor, in special cele asociate cu intunericul si locurile intunecate, ofera deseori o semnificatie mistica. Adesea lucrurile care ne tulbura in realitate se transpun intr-un cosmar in lumea viselor.

Visele despre animale sunt o clasa speciala de vise, atat pentru societatiile indigene, cat si pentru psihologia moderna. Potrivid adeptilor Freud si Jung, visele despre animale sunt asociate cu instinctele noastre.

Deoarece instinctele sunt materii prime ale sinelui nostru, avem nevoie de ele pentru protectie, la fel ca animalele, dar, spre deosebire de acestea le suprimam si uitam de ele. Potrivit unor experti in psihologie, acesta ar putea fi unul dintre principalele motive pentru care se creaza visele. De fapt, ele ne ajuta sa rezolvam instincte suprimate intr-o dimensiune diferita, decat mediul nostru real, marginita de atatea reguli si reglementari.

In general, liliecii din vise sunt asociati cu iluzie, renastre si intuitie. Acestea reprezinta, de asemenea, comunicarea, calatoria si legatura cu profunzimea noastra interioara.

Visarea unui liliac ar trebui sa va faca sa va reconsiderati obiceiurile si sa va determine sa faceti tot ce va sta in putinta , pentru a va simti implinit si multumit.

Liliacul poate simboliza si un blocaj pe o cale ce trebuie schimbata pentru a va putea atinge un anume obiectiv. Pe de alta parte, visul poate sugera, de asemena, ca va cautati drumul prin intuneric, patrunzand orbeste intr-o situatie cu circumstante necunoscute.

Visand o multime de lilieci zburand in toate directiile inseamna, de obicei, ca, in curand, in viata dumneavoastra vor avea loc o multime de schimbari si trebuie sa fiti pregatit pentru ele.

Visudu-va urmarit de lilieci, acest vis sugereaza faptul ca va simtiti sentimente amestecate de la o persoana pe care o considerati atragatoare si mistica. Simtiti frica si emotii puternice in acelasi timp.

Visand lilieci zburand in plina zi, sugereaza faptul ca trebuie sa mergeti mai departe chiar si in momente dificile. Este posibil sa fi existat o situatie in care ati fost fortat sa va deplasati in conditii proaste.

Potrivit traditiei noastre, liliecii moti in vise sunt considerati un semn bun, acestea simbolizeaza unele pericole nevazute care au fost zadarnicite de forte exterioare. Poate ca cineva v-a protejat de anumite pericole fara ca tu sa stii.

Excrementele de lilieci se refera la castiguri sau profituri necurate. Tot acest vis simbolizeaza si reinvestirea castigurilor in folosuri ilegale.


3. Liliac alb

(ultima actualizare)

Liliacul alb in vise adesea prevesteste moartea, fie a unui apropiat, fie in familie.

4. Flori de liliac

(ultima actualizare)

Florile de liliac prevestesc o dragoste apropiata sau momente fericite.

Buchetul de flori de liliac face referire in viata reala la faptul ca trebuie sa fiti deschisi la conversatii cu partenerul dumneavoastra, in tot acest timp veti afla unele detalii uimitoare, detalii pe care pana acum nici nu le banuiati.

Daca ati visat ca tineti in mana flori de liliac si cautati o floare cu cinci petale, este semn bun. In realitate, sunteti gata pentru o schimbare in viata personala. Frumos va fi, sau nu, asta depinde daca veti gasi floarea dorita. Daca altcineva cauta acea floare cu cinci petale, atunci veti experimenta invidie si gelozie, mai ales daca persoana din visul dumneavoastra este de acelasi sex.Afisare de la 1 la 4 din : 4 rezultate


Trebuie sa fiti autentificat! pentru a putea adauga comentarii. Autentificare

Comentarii (6)


Mariana Cati din Barcelona, Spain a scris in

Va rog sami intreptertati si mie ce inseamna pe un vis de noapte un liliac mare de 6 metri inaltine care isi face aparitia vreo 5 minute intre 2 terenuri de sport nu face la nimeni nici un rau apoi dispare . va multumesc

Mariana Cati din Barcelona, Spain a scris in

Am uitat sa precizez era un liliac mare alb de culoare

Mariana Cati din Barcelona, Spain a scris in

Astept un raspuns cat se poate de repede . va multumesc

Mei Mei din Locatie necunoscuta a scris in

Ah da si am mai visat ciuperci ,le culegeam s i erau foarte mari

Georgi Marginean din Locatie necunoscuta a scris in

Poate erai Alice in tara uriasilor :P ;) \r\nOricum... in traditia chinezilor, liliecii sunt de bun augur, simbolizeaza reuniunea familiei, bunastare materiala si sufleteasca, sanatate.

Daniela Postovan din Drochia a scris in

Am visat ca am omorit un liliac dupa ce ma zgiriat rau de tot,va rog sa-mi raspundeti cit mai curind posibil...