Semnificatia visului Pasari

Cea mai rapida cale de a va interpreta visele Dictionar de vise cu 4640 de termeni explicati.

Cautare

Interpretarea visului Pasari

Ce insemna cand visezi Pasari? Ei bine, trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare "Pasari". Incercati sa va amintiti cat mai multe din vis.

In continuare va prezentam explicatiile pentru visul "Pasari" :


1. Pasari

(ultima actualizare)

Imaginile ornitologice prezentate in vis sugereaza de obicei independenta, imaginatia, ganduri si idei care, prin natura lor, au nevoie de libertate pentru a se manifesta in deplinatatea fortei lor. Inca din vremuri pagane, omul a fost fascinat de lumea pasarilor si zborul lor. Se credea ca pasarile purtau sufletul in calatoria lui spre rai. Drept urmare, adeseori, pasarilor le sunt atribuite puteri magice si mistice.

Din punct de vedere psihologic, visul poate fi interpretat drept nevoia oamenilor de a proiecta asupra obiectelor si fiintelor inconjuratoare insusiri specific umane. De vreme ce comportamentul pasarilor se bazeaza in intregime pe instinct, aparitia lor in vis poate fi exploatata pentru a descifra si intelege comportamentul uman. Uneori, pasarile mai pot semnifica feminitatea, latura libera a fiintei noastre. In visul unui barbat, prezenta unei pasari simbolizeaza anima, in vreme ce, in visul unei femei, imaginea reprezinta sinele, in sensul de eu spiritual.

Imaginea pasarii este asociata sufletului si celor doua laturi ala sale: intunericul si lumina.

 • Barza este o pasare care simbolizeaza noi inceputuri.
 • Bibilica simbolizeaza afaceri neterminate cu influente negative asupra familiei
 • Bufnita este pasarea sacra a Atenei, zeita intelepciunii. Data fiind asocierea sa cu timpul nocturn, uneori poate simboliza moartea.
 • Cioara vazuta in vise poate fi interpretata in doua moduri. De obicei, cioara vesteste iminenta mortii, dar ea poate fi si simbolul inteleptiunii si al prefacatoriei.
 • Ciocanitoarea, in mitologie aceasta nu era doar un paznic al copacilor, ci si al regilor. De asemenea, este investita cu puteri magice.
 • Ciocarlia in mod traditional este asociata cu transcendenta planului teluric.
 • Cocosul este simbolul unei noi zile, dar si al vigilentei sau al atentiei. Simbolizeaza principiul masculin si, drept urmare, nevoia de a fi mai deschis si mai curajos.
 • Corbul poate fi un simbol al pacatului. Daca in vis ni se arata vorbind, acest lucru semnifica o profetie. Simbolistica sa este ambivalenta, intrucat poate reprezenta fortele raului, dar si inteleptiunea, cunoasterea.
 • Cotofana/Stancuta, din pricina renumelui de hoate pe care si l-au castigat aceste doua pasari, visele in care is fac aparitia sugereaza ca un asociat incearca sa ne fure ceva valoros. Cotofana poate semnifica si primirea unor vesti bune.
 • Cucul, simbolistica acestei pasari este ambivalenta, caci poate reprezenta fie prefacatoria, fie dragostea neimpartasita. In calitate de vestitor al primaverii, cucul indica trecerea de la ceva vechi si perimat la prospetime si noutate.
 • Curcanul este consumat adesea cu ocazia sarbatorilor si festivalurilor. Prin urmare, acest vis poate sugera ca ne asteapta vremuri placute.
 • Fazanul. Un vis in care observam prezenta fazanilor ne prezice prosperitate si noroc.
 • Gaina denota chibzuiala, grija materna si procreare. Cand in vis ne apare o gaina codcodacind, semnificatia data este cea a dorintei feminine.
 • Gasca. Se spune ca gasca simbolizeaza vigilenta si dragostea. La fel ca lebada, poate sugera zorii unei noi vieti. Imaginea unui card de gaste este adesea interpretata drept forta intuitiva si capacitatea de a prezice dezastru. Gasca salbatica poate reprezenta sufletul si, cateodata, chiar si latura pagana a naturii umane. Gastele, la fel ca pisicile, sunt considerate animalele preferate ale vrajitoarelor.
 • Lebada simbolizeaza sufletul omului si este considerata o pasare divina. Uneori poate semnifica moartea pasnica.
 • O pasare dintr-o colivie poate indica o capcana sau o constrangere oarecare, in vreme ce o pasare care zboara liber simbolizeaza aspiratiile, dorintele si chiar sufletul ce se inalta spre Ceruri. Un vis in care o pasare isi etaleaza penele indica perspectiva asupra propriei persoane, felul in care ne percepem pe noi insine. Pasarea cu aripi aurite are aceeasi semnificatie cu cea a focului si, drept urmare, indica aspiratiile spirituale, sau acea parte din noi care cuta cunoasterea.
 • Pasarea Phoenix este simbolul universal recunoscut renasterii, invierii si nemuririi.
 • Pasari albe/negre. Cele doua aspecte ale sinelui pot fi reprezentate in opozitie. Pasarea neagra simbolizeaza latura intunecata, neglijata sau mohorata a personalitatii, iar pasarea alba, latura luminoasa si libera.
 • Pasari de apartament. Emotiile si experientele personale pot avea un efect profund asupra felului in care reusim sa comunicam cu noi insine. Sub infatisarea pasarilor de apartament se poate ascunde, de fapt, amintirea intamplarilor fericite pe care le-am trait.
 • Paun. Prezenta unui paun indica evolutia spiritului nostru de patrundere, de la simplitate la complexitate asemanatoare penajului acestei pasari. Intocamai ca pasarea Phoenix, paunul simbolizeaza renasterea si invierea.
 • Pelicanul. Exista doua intelesuri asociate pelicanului. Primul se refera la sacrificiul si devotament, in vreme ce al doilea sugereaza dragostea materna, plina de solicitudine.
 • Pescarusul simbolizeaza libertatea si puterea. Pescarusul alb simbolizeaza linistea sufleteasca.
 • Pinguinul simbolizeaza capacitatea de adaptare, dar, in anumite cazuri, prostia.
 • Porumbita simbolizeaza linistea de dupa furtuna, sufletul, latura impacata si linistita a firii umane. Toate acestea pot fi reprezentate in vis prin imaginea cucului.
 • Prepelita simbolizeaza dragostea, uneori curajul, iar adesea norocul. Sub forma sa negativa, poate sugera vrajitoria si farmecele.
 • Puiul de pasare. Exista in noi potential necesar dezvoltarii personale, desi aceasta poate avea loc si ca urmare a aparentei la un grup. Puiul mai poate simboliza prostia si lasitatea.
 • Randunica reprezinta sperante.
 • Rata poate detona superficialitatea si latura launtrica a personalitatii noastre.
 • Soimul are simbolistica asemanatoare vulturului. Fiind o pasare de prada, simbolizeaza libertatea si speranta pentru ce constransi intr-un fel sau altul. Poate simboliza triunful asupra pasiunii carnale.
 • Strutul poate sugera incercarea noastra de a fugi de responsabilitate.
 • Vrabia sugereaza sarguinta si succesul in viata profesionala.
 • Vultur/Uliu. Fiind vorba despre pasari care se hranesc cu lesuri, sunt asociate laturii feminine in forma ei distructiva. Aparitia vulturului in vis simbolizeaza dominatia si suprematia. In aceeasi masura, poate reprezenta atat receptivitatea si luciditatea, cat si clarviziunea si obiectivitatea.

2. Pasari de casa

Orice astfel de pasare ai visa (pui, rate gaste) inseamna ca vei putea sa-ti ocupi un loc printre persoanele importante.

3. Pasari moarte

(ultima actualizare)

Interpretrea acestui vis va fi mult mai simplificata daca va puteti aminti specia pasarilor moarte. Totusi, daca nu va puteti aminti specia, exista unele caracteristici generale cunoscute pentru toate pasarile, care vor avea o inportanta deosebita atunci cand sunt aplicate interpretarii viselor despre pasari.

In general, pasarile moarte simbolizeza moartea viselor. Nu se refera la tipul de vise pe care il aveti noaptea, este vorba despre aspiratiile voastre viitoare.

Pasarile reprezinta un simbol al spiritualitatii sau al libertatii (atunci cand zboara). Acest vis poate simboliza, de asemenea, sfarsitul unei ere sau ainceputul a ceva nou.

O pasare muribunda indica un soi de dezamagire. Probabil are legatura cu o problema care va preocupa de ceva timp.

4. Auzi pasari cantand

Veste pentru o zi buna.

5. Stol de pasari

(ultima actualizare)

Visul in care apare un stol de pasari prevesteste vesti bune, noi si placute. Visul mai poate insemna si faptul ca veti calatori cu folos.Afisare de la 1 la 5 din : 5 rezultate


Trebuie sa fiti autentificat! pentru a putea adauga comentarii. Autentificare

Comentarii (0)


Nu sunt comentarii pentru acest vis. Adauga primul comentariu!