Semnificatia visului Broasca

Cea mai rapida cale de a va interpreta visele Dictionar de vise cu 4640 de termeni explicati.

Cautare

Interpretarea visului Broasca

Ce insemna cand visezi Broasca? Ei bine, trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare "Broasca". Incercati sa va amintiti cat mai multe din vis.

In continuare va prezentam explicatiile pentru visul "Broasca" :


1. Broasca

Broasca apare mai frecvent in visele femeilor (barbatii viseaza mai mult broaste raiaose). In pofida exteriorului sau nu foarte atragator, broasca poate fi interpretata pozitiv, avand in vedere evolutia de la mormoloc la broasca (si pentru ca traieste atat in apa cat si pe uscat). Evolutia sa reprezinta transformarea sufleteasca a omului. Broasca poate fi considerata sufletul bun, inconjurat de o infatisare urata. Ea simbolizeaza infrangerea unei antipatii. daca topaie vesela, inima va poate salta de bucurie, deoarece veti avea noroc in tot ceea ce veti intreprinde. In cazul in care sare neintrerupt, acesta poate fi un semn ca ati fost nesocotit si ati risipit o suma de bani. Daca in vis calcati pe o broasca (sau pe o broasca raioasa), in realitate inseamna ca vreti sa va exercitati puterea asupra celor mai slabi.

2. Broasca

Daca visezi ca auzi mananci sau vezi broaste este semn ca vei avea o viata linistita si implinita atat din punct de vedere social cat si din punctul de vedere al afacerilor persoanle.

3. Broasca

Onoare, cinste, - auzi - prieteni noi, recolta buna iar necasatoritele un sot bun - in apa - viztaneasteptata - mai multe - linguseala, flecareala, intristare, nefericire - mancand - veste noua, placuta, castig obtinut cu multa osteneala - omorand - scapi de dusmani - sarind - mostenire de la o ruda indepartata - rasucind cheia in - reusita in afaceri - testoasa avand - viata lunga si tihnita - vazand - ai copii buni, - vazand in apa - vizita neasteptata - vazand mergand - onoare, cinste - zacand - repulsie impotriva cuiva fara sa putem actiona.

4. Broasca in apa

Vei primi o vizita neasteptata.

5. Broasca raioasa

(ultima actualizare)

Teama de acest animal crepuscular l-a transformat in ochii nostri intr-un simbol al urateniei si stangaciei.

Dincolo de nivelul apartenentei, vom descoperi ca broasca raioasa este purtatoarea tuturor semnificatiilor rezultate din marea serie simbolica apa-noapte-lume - yin, astfel chinezii o considera divinitatea lunii. Chiar daca traditia chineza pare uneori sa ezite intre un aspect yin si un aspect yang al broastei raioase, totusi primul este dominant, ceea ce se explica prin predilectia acestui animal pentru ascunzisurile intunecoase si umede. De altfel, broasca raioasa nu se deosebeste intotdeauna complet de broasca obisnuita si poate fi folosita ca si ea pentru a aduce ploaia, dupa ce a fost pusa la uscat. In plus, broasca raioasa va apara de armele dusmanilor si va intoarce asupra lor.

Vietnamezii o pretuiesc si stiu ca anunta ploaia. Broasca raioasa mai este si simbolul succesului si, daca este de culoare stacojie, constituie un simbol al fortei, al curajului si al bogatiei. Populatiile maya-quiche considera broasca raioasa un zeu al ploii, iar iconografia azteca sugereaza ca acest animal reprezinta pamantul.

Pe de alta parte, pentru pigmeii bambuti, broasca raioasa in vise semnifica un spirit malefic a carui neindemanare a adus moartea pe Pamant.

In occident, broasca raioasa este considerata opusul broastei obisnuite, avand o fata tenebroasa si infernala.

Se pare ca, in Grecia, visul in care apare o broasca raioasa simbolizeaza desfraul.

Prezenta unei broaste raioase in vise are legatura cu anumite aspecte ale propriului comportament sau ale existentei pe care le gasiti respingatoare. Totusi, acest animal reprezinta sursa din care izvoraste forta metamorfozei.

Daca visati o broasca raioasa alaturi de un vultur inseamna diferenta existenta intre valorile lumesti si cele spirituale.

6. Broasca sarind

Vei primi o mostenire de la o ruda indepartata.

7. Broasca testoasa

(ultima actualizare)

Masculin si feminin, uman si cosmic, simbolismul broastei testoase s-a extins in toate toate sferele imaginarului.

Datorita carapacei sale, boltita in afara la partea de sus - asemenea cerului, de unde si inrudirea cu domul - si plata in partea de jos, asemenea pamantului, broasca testoasa reprezinta o imagine a universului: ea constituie in sine o cosmografie. In aceasta ipostaza apare atat in Orientul Indepartat, la chinezi si japonezi, cat si in centrul Africii, la populatiile care traiesc in zona de la cotul Nigerului, la dogoni si la triburile bambara.

Masivitatea, forta tenace, ideea de putere pe care o sugereaza cele patru picioare scurte infipte in pamant asemenea coloanelor unui templu fac totodata din broasca testoasa un cosmofor, un purtator, un sustinator al lumii, ceea ce o inrudeste cu alte animale puternice, precum marele crocodil sau caimanul ori aligatrul din cosmologiile Americii Centrale, balena sau marele peste, dragonul si chiar mamutul, pe care majoritatea popoarelor siberiene il considera o divinitate de sub apa.

Longevitatea sa binecunoscuta a facut sa-i fie asociata ideea de nemurire, care merge mana in mana cu ideea de fertilitate.

Numeroase traditii imbina aceste caracteristici simbolice pe toate continentele. Se mai poate nota ca retragerea broastei testoase in carapacea ei este o imagine cu o inalta incarcatura spirituala in traditia hindusa: ea este simbolul concentrarii, al intoarcerii la starea primordiala si deci al unei atitudini esentiale pentru spirit.

Broasca testoasa in vise mai poate semnifica si cearta si amagire.

8. Chei rasucind in broasca

Reusita in afaceri.


Afisare de la 1 la 8 din : 8 rezultate


Subiect similar pe forum:


Trebuie sa fiti autentificat! pentru a putea adauga comentarii. Autentificare

Comentarii (9)


DyDa Dyda din Locatie necunoscuta a scris in

Eu am visat niste broaste uriase si foarte urate ce stateau mau mult pe loc ,un delfin negru si un sarpe la fel de negru si urias,ce o fi insemnand?va multumesc

Razvan Tataru din Valencia, Spain a scris in

Eu am visa o broacsa raioasa mare, care vb cu mine, eu o dateasm afara din casa si ia intra inapoi, ce inseamna???

Bya Beatrice din Lupeni, Hunedoara, Romania a scris in

Habar nu am eu am visat doar broasca mea cestoasa vorbind cu mine ce inseamna

Pasarica Stelian din Locatie necunoscuta a scris in

Am visat multe broaste intr-o galeata cu apa si urma sa le dau sa le manance niste gaini albe

Irina Anghelescu din Locatie necunoscuta a scris in

Am visat ca ma dadeam pe partie cu placa si vedeam broaste inghetate, peste care mai si treceam cu placa....ce inseamna ?

Mirela Toader din Almonaster la Real, Spain a scris in

Am visa ca a sarit o broasca mare pe mine si nu o puteam sa o deslipesc de pe mine.. ce inceamna ?\r\n

Mihaela Oancea din Locatie necunoscuta a scris in

Bn ziua.am visat ca mancam broasca .va rog fr. Sami spuneti ce inseamna.

Todor Tana din Mulhouse, France a scris in

Eu am visat ca o femeia o aruncat cu broasca in mine ce in seamna

Ionut din Moinesti, Bacau a scris in

Am visat ca ploa cu broaste raioase (mari cat un caine)...alergam la vale dintr-un deal cred si incercam sa ma feresc de ele ca ploa cu galeata....si strigam la altii sa se fereasca. in timp ce broastele cadeau pe pamant, sareau in graba la vale...iar eu ce prindeam le dadeam cate un sut(sau le omoram...nu mai stiu exactde aici