Semnificatia visului Culoare

Cea mai rapida cale de a va interpreta visele Dictionar de vise cu 4640 de termeni explicati.

Cautare

Interpretarea visului Culoare

Ce insemna cand visezi Culoare? Ei bine, trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare "Culoare". Incercati sa va amintiti cat mai multe din vis.

In continuare va prezentam explicatiile pentru visul "Culoare" :


1. Culoare

(ultima actualizare)

Culoarea in vise este foarte subiectiva si personala, numai in cazuri mai speciale cand au un simbol ascuns in spatele culorilor, precum o pasare neagra ce reprezinta ghinionul.

In plus, daca vedeti anumite culori obisnuite pentru anumite obiecte, visele nu au o insemnatate atat de mare. Spre exemplu, daca visati o rochie de mireasa alba nu inseamna atat de mult fata de o rochie de mireasa neagra. Motivul este ca "albul" este o culoare mai acceptata in general pentru o rochie de mireasa.

In general, atunci cand va intalniti cu culori in vise, ganditi-va la asocierea personala cu acea culoare. Daca va aduce aminte de o anumita persoana, de o anumita parte a corpului, o jucarie din copilarie, un obiect etc. Spre exemplu, daca va place culoarea albastra, orice albastru ce apare in vise poate reflecta sentimente de fericire sau circumstante fericite in viata de zi-cu-zi. In cazul in care visati o pasare albastra are o insemnatate emotionala mai mare fata de visul in care apare o pasare galbena.

Pentru o interpretare mai detaliata a unor astfel de vise ar trebui sa continuati sa cautati talmacirea viselor pe culorile specifice.

2. Culoarea bej

(ultima actualizare)

Aparitia bejului in visele noaste simbolizeaza de regula impatialitatea, iar atunci cand hainele sunt de culoare bej, inseamna ca vom avea de a face cu obiceiuri, opinii sau pareri bazate pe o gandire obiectiva.

Alternativ, culoare bej reflecata capacitatea visatorului de a-si mentine o pozitie neutra sau impartiala asupra unor anumite chestiuni din viata reala.

Visul poate avea, de asemenea, si conotatii pozitive. Bejul poate indica capacitatea visatorului de a vedea prin necinstea altcuiva cu o perspectiva obiectiva, avand claritatea si puterea de percepere a adevarului asa cum este.

Vopsire pertilor dintr-o locuinta in bej este un semn al intelegerii si al acceptarii situatiei.

Hainele bej mai pot simbolizeaza si neutralitate, detasare sau in anumite cazuri, absenta pasiunii ori a comunicarii.


3. Culoarea cenusiu gri

(ultima actualizare)

Culoare cenusie, compusa din negru si alb in parti egale, ar semnifica in simbolistica crestina, conform lui F. Portal, invierea mortilor. Artistii din Evul Mediu, adauga acest autor, il infatiseaza pe Hristos invesmantat cu o mantie cenusie la Judecata de Apoi.

Este culoare crnusii si a cetei. Vechii evrei isi turnau cenusa in cap pentru a exprima o mare durere. La noi acest gri de nuanta cenusii este o culoare de semidoliu. Cenusiul vremii cetoase da o impresie de tristete, de melancolie, de plictiseala. Este ceea ce se cheama vreme cenusie.

Cat despre visele care apar invaluite intr-un fel de ceata cenusie, ele se situeaza in staturile profunde ale inconstientului, care cer sa fie luminate si deslusite prin constientizare.

4. Culoarea mov

(ultima actualizare)

Culoarea mov in vise indica faptul ca trebuie sa va goliti mintea de ganduri negative si ca de acum inainte ar trebui sa priviti lucrurile mult mai pozitiv.

5. Culoarea neagra

(ultima actualizare)

In valoare absoluta, negrul, culoare contrara albului, este agalul acesteia. Ca si albul, el se poate situa la cele doua extremitati ale gamei cromatice, ca limita fie a culorilor calde, fie a celor reci. Dupa cum este mat sau stralucitor, el devine absenta sau suma a celorlalte culori, negare sau sinteza a lor.

Simbolic, negrul este inteles cel mai adesea sub aspectul sau rece, negativ.

Cand culoarea neagra apare in vise, adesea simbolizeaza necunoscutul, pericolul, inconstientul, intunericul, misterul, ura, rautatea, moartea sau doliul. Este o invitatie la o cunoastere de sine si la o cercetare adanca in subconstient, pentru a va intelege mai bine pe voi insiva. De asemenea, inseamna o lipsa de dragoste si sprijin.

Reprezentare pozitiva, negrul reprezinta posibilitatile si potentialul. Este o ardezie curata sau goala.

Daca senzatia din vis este una de bucurie, atunci negrul ar putea implica spiritualitate ascunsa si calitati divine.

Negrul in vise este adesea insotit de culoarea rosie. Atunci cand ambele culori sunt combinate, acestea reflecta de cele mai multe ori o frica puternica sau anumite intentii negative. Este posibil sa va temeti de cel mai rau lucru cu care trebuie sa va confruntati in viata.

Exemple de vise :

  • Un tanar a visat o alta persona cu ochii negrii. In viata de zi cu zi se temea de o mare pedeapsa care ii putea fi aplicata de tatal acestuia daca era prins incercand sa funga. Tatal fiind unul abuziv.
  • Un barbat tanar a visat un caine negru vicios. In viata reala, acesta era extrem de suparat pe un prieten.
  • O femeie a visat un cal negru ce se apropia de ea. In viata reala, se temea sa nu isi piarda serviciul din cauza furiei unui fost prieten care era foarte competitiv si autoritar la locul de munca.

6. Culoarea rosie

(ultima actualizare)

Culoarea rosie in vise este o indicatie de energie vigoare, forta, energie bruta, putere, agresivitate, pasiune intensa, curaj, pasiune si impulsivitate. Culoarea rosie are conotatii profunde atat emotionale cat si spirituale. In mod alternativ, culoarea rosie poate indica si lipsa de energie. Va simtiti obositi sau letargici.

Rosul este, de asemenea, considerata culoarea de violenta, pericol, sange, respingere, rusine si impulsuri sexuale.

Potrivit unor carti de vise vechi, culoarea rosie in vise reprezinta negativitate, intentii negative sau situatii negative. Intr-un vis ea poate reflecta ceva negativ despre modul in care ganditi, simtiti sau actionati. Poate indica ganduri, emotii sau comportamente nesanatoase. Toate acestea se bazeaza pe simbolismul si perceptia umana a culorii rosii ca fiind culoarea sangelui.

Visele care implica culoarea rosie pot fi si pozitive, aceste pot indica pasiunea. Acest lucru este mult mai rar, dar apare din cand in cand.

Simbolistica rosu

Considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital, cu forta, puterea si stralucirea lui, rosul, culoare a focului si a sangelui, prezinta totusi din punct de vedere simbolic, aceeasi ambivalenta ca si acestea din urma - desigur, dupa cum el este, ca nunanta, deschis sau inchis. Rosul deschis, stralucitor, centrifug, este diurn, masculin, tonic, indemnand la actiune si aruncandu-si stralucirea peste tot, aidoma unui soare, cu putere uriasa si de neinvins (KANS). Rosul inchis, sete dinpotriva nocturn, feminin, tainic, la limita, centriped. El reprezinta nu expresia, ci misterul vietii.

In Orientul Indepartat, rosul evoca in general caldura, intensitate, actiune si pasiune. Rosul este culoarea tendintei expansive, rajas. In Japonia, culoarea rosie (aka) este purtata aproape exclusiv de catre femei. Este simbolul sinceritatii si al fericirii. Dupa unele scoli sintoiste, rosul ar desemna armonia si expansiunea.

Exemple de vise

Exemplu 1: Un barbat a visat o masina rosie care a ramas blocata de o alta masina. Inseamna ca in viata de zi cu zi a fost implicat / este implicat intr-o relatie extraconjugala si intampina probleme la incheierea acestei relatii. Culoarea rosii a masinii poate reflecata cat de negativa si periculoasa este aceasta relatie pentru casatoria sa sau pentru afacerea sa.

Exemplu 2: Un barbat a visat ca urmareste un canal de stiri la televizor si ecranul a devenit complet rosu. In viata de zi cu zi acesta are temeri ca starea lumii / a populatiei a devenit periculoasa.

Exemplu 3 : O femeie a visat un cer rosu. In viata de zi cu zi aceasta a simtit ca intreaga-i viata este ruinata dupa ce a decis sa se desparta de sotul care o insela sau care ii controla abuziv viata.

7. Culoarea verde

(ultima actualizare)

Culoarea verde semnifica o schimbare pozitiva, bunastare, fertilitate, crestere, vindecare, vigoare, vitalitate, speranta, pace si seninatate. Aspectul culorii poate fi, de asemenea, o modalitate de a va spune sa "mergeti mai departe". Alternativ, verdele este o metafora pentru o lipsa de experienta in unele sarcini.

Verdele inchis indica materialism, inselaciune si / sau dificultati.

Lumina verde reprezinta vindecare. Alternativ, nuantele de verde deschis pot reflecta gelozie, lacomiesa egoism.

8. Culoarea violet

(ultima actualizare)

Aceasta culoare, considerata de pulti prea tare, simpolizeaza nobletea, respectul, devotament si speranta. Scopul ei este de a creste moralul.

Alternativ, violetul stimuleaza punctul nostru de intuitie si cel spiritual.Afisare de la 1 la 8 din : 8 rezultate


Trebuie sa fiti autentificat! pentru a putea adauga comentarii. Autentificare

Comentarii (0)


Nu sunt comentarii pentru acest vis. Adauga primul comentariu!