Semnificatia visului Pasa

Cea mai rapida cale de a va interpreta visele Dictionar de vise cu 4640 de termeni explicati.

Cautare

Interpretarea visului Pasa

Ce insemna cand visezi Pasa? Ei bine, trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare "Pasa". Incercati sa va amintiti cat mai multe din vis.

In continuare va prezentam explicatiile pentru visul "Pasa" :


1. Pasa

Neasumarea responsabilitatilor, lasi pe altii sa faca ceea ce ar trebui sa faci tu.

2. Pasager

(ultima actualizare)

Visul in care dumneavoastra sunteti un pasager sugereaza ca nu sunteti in control pe viata dumneavoastra. Ii lasati pe altii sa decida in locul dumneavoastra.

A vedea alti pasageri in vise inseamna ca va folositi prea multa energie pentru a-i satisface pe ceilalti. Poate simtiti ca ceilalti sunt ca niste lipitori si se folosesc de dumneavoastra.


3. Pasaj

(ultima actualizare)

Pasajul in vise poate reprezenta o trecere de la o faza a vietii la alta. Ar putea fi o conexiune intre doua zone sau intre doua puncte temporare ale visului. Alternativ, visul in care apare un pasaj ar putea sugera ca un obstacol ar putea aparea in fata, iar daca visati ca reusiti sa treceti de pasaj atunci inseamna ca totul va fi bine.

Pasajul din vise ar mai putea sugera trecerea la o noua etapa a vietii, precum de la copilarie la adolescenta sau de la burlacie la casnicie.

Daca in vise apare un pasaj ingust inseamna ca va trebui sa sacrificati ceva, dar va merita efortul. Un pasaj ingust poate fi si o alee, iar daca visati ca mergeti printr-o alee intre cladiri mari inseamna ca sunteti coplesit de alegerile dificile pe care trebuie sa le luati. Daca visati ca mergeti la nesfarsit pe o alee inseamna ca sunteti ingrijorat si ca nu veti reusi sa va duceti obiectivele la bun sfarsit.

Daca visati un pasaj ascuns semnifica o putere ascunsa si dorinta dumneavoastra pentru autoexplorare si autodescoperire. Ceva trebuie sa iasa la suprafata din subconstientul dumneavoastra, iar atunci cand va iesi veti descoperi noi oportunitati si va veti mari nivelul de constiinta.

Pasajul subteran in vise simbolizeaza ingrijorarea de a nu sti cum sau cand veti ajunge la lumina, la destinatie.

Visul in care descoperiti un pasaj secret este paralel cu a descoperi ceva nou si/sau captivant in viata dumneavoastra. Visul se refera la o noua oportunitate, o noua relatiesau o noua atitudine asupra vietii. Daca va treziti inainte de a explora pe deplin acel pasaj secret inseamna ca s-ar putea sa nu stiti cum sa profitati de anumite avantajesau cum sa continuati intr-o relatie. Probabil ca noutatea si incertitudinea acestei descoperiri va face putin mai precaut. In mare, visul este unul pozitiv.

4. Pasaport

daca e al tau - siguranta de sine, sentiment de independenta, dorinta de realizare
-vezi un pasaport - incepi sa iti propui o serie d eobiective ce tin de evolutia ta materiala si interioara.

5. Pasare

aspiratie catre libertate, cautare interioare, capacitatea de a alege, veste de departe, universul te sustine in ceea ce faci
-moarta - pesimism, lipsa de incredere in tine, ganduri negative.

6. Pasare

intelepciune
- alba- semn benefic
- ascunzand capul- boala
- bufnita- servicii si privatiuni
- care vaneaza ziua- un castig va fi risipit
- cantand- succes, bucurie in familie
- de prada- semn rau
- fara pene- necaz
- hranind- veste trista
- imbalsamata- la nevoie dai dovada de curaj
- in colivie- arest, inchisoare
- jumulind- vei pierde la carti
- mergand pe jos- nenoroc
- mica- mangaieri sarutari
- mancand- bucurie, voie buna, belsug
- oarba- vesti proaste
- prinzand- bucurie scurta, noroc, castig
- soim- declin
- vultur- iti scade puterea fizica
- vand- intrigi in legatura cu cineva drag
- zboara- veste neasteptata, neantelegere, dusmanie
- zburand in sus- noroc
- zburand spre tine- tradare.

7. Pasare

pasari cantand, vei avea o bucurie in familie
-pasari albe- vremuri bune pentru tine
-pasari multe cazand pe pamant: e de rau, urmeaza certuri, vrajmasii
-pasari prinzand sau pasari cantand- vise bune
-pasari fara pene- vei avea o suferinta, un necaz
-pasare de noapte, de orice fel ar fi, semn rau este.

8. Pasare alba

(ultima actualizare)

Pasarea alba in vise prezice o intalnire cu un prieten. Totodata, visul este un semn benefic, inseamna noroc, liniste, sanatate.

9. Pasare neagra

(ultima actualizare)

Pasarea este in general considerata a fi un simbol al libertatii. Ele pot merge pe pamant si pot inota ca si oamenii, dar ele au, de asemenea, capacitatea de a zbura spre cer. Multe culturi cred ca ele sunt un simbol al vietii vesnice, legatura dintre cer si pamant.

Simbolistica pasarii negre

Nu exista nici o definitie exacata pentru orice simbol, fiecare simbol este deschis la interpretare si pasarea neagra nu face nici ea exceptie. Simbolismul poate varia foarte mult in functie de diferite culturi si religii. Pasarea neagra este in general considerat a fi un simbol al tentatiilor carnale si are o semnificatie profunda pentru crestini ca simbol religios. Diavolul a aparut la Sf. Benedict sa-l ispiteasca sub forma unei pasari negre.

Vazand in visul dumneavoastra o pasare neagra inseamna lipsa de motivatie, nu va utilizati intregul potential. In mod alternativ, visul poate reprezenta gelozie, dorinta sau ispita.

Cioara

Vazand o cioara in vis inseamna ca ati ajuns la o anumita intelegere asupra ceva care necesita o anumita cantitate de intelepciune pentru a intelege cu adevarat toate punctele de vedere. Ciorile sunt considerate a fi pasari intelepte, astfel incat atunci cand vedem o cioara in vise acestea au nu sens legat de intelepciune. Ati incercat sa descoperiti ceva recent sau sa va impacati cu ceva ce ulterior nu avea nici un sens pentru dumneavoastra? Acest tip de vis ar putea sugera ca in cele din urama are sens. Puteti in sfarsit sa intelegeti de ce lucrurile functioneaza in acest fel. Cunoastrea si intelepciunea dumneavoastra se afla in tendinta ascensiva si asta prevesteste lucruri bune pentru dumneavoastra. ( mai multe detalii despre interpretarea visului : Cioara )

Corb

Visand un corb inseamna ca aveti de-a face cu o problema de consecinta importanta care ar putea avea repercursiuni grave in cazul in care nu este rezolvata. Exista mai multe motive pentru care o persoana ar putea visa o pasare neagra, dar in cazul in care pasarea este un corb atunci gandul este atintit asupra unei reconsiderari de urgenta cu privire la "problemele ce v-au ajuns deja la os". ( mai multe detalii despre interpretarea visului : Corb )

10. Pasari

(ultima actualizare)

Imaginile ornitologice prezentate in vis sugereaza de obicei independenta, imaginatia, ganduri si idei care, prin natura lor, au nevoie de libertate pentru a se manifesta in deplinatatea fortei lor. Inca din vremuri pagane, omul a fost fascinat de lumea pasarilor si zborul lor. Se credea ca pasarile purtau sufletul in calatoria lui spre rai. Drept urmare, adeseori, pasarilor le sunt atribuite puteri magice si mistice.

Din punct de vedere psihologic, visul poate fi interpretat drept nevoia oamenilor de a proiecta asupra obiectelor si fiintelor inconjuratoare insusiri specific umane. De vreme ce comportamentul pasarilor se bazeaza in intregime pe instinct, aparitia lor in vis poate fi exploatata pentru a descifra si intelege comportamentul uman. Uneori, pasarile mai pot semnifica feminitatea, latura libera a fiintei noastre. In visul unui barbat, prezenta unei pasari simbolizeaza anima, in vreme ce, in visul unei femei, imaginea reprezinta sinele, in sensul de eu spiritual.

Imaginea pasarii este asociata sufletului si celor doua laturi ala sale: intunericul si lumina.

 • Barza este o pasare care simbolizeaza noi inceputuri.
 • Bibilica simbolizeaza afaceri neterminate cu influente negative asupra familiei
 • Bufnita este pasarea sacra a Atenei, zeita intelepciunii. Data fiind asocierea sa cu timpul nocturn, uneori poate simboliza moartea.
 • Cioara vazuta in vise poate fi interpretata in doua moduri. De obicei, cioara vesteste iminenta mortii, dar ea poate fi si simbolul inteleptiunii si al prefacatoriei.
 • Ciocanitoarea, in mitologie aceasta nu era doar un paznic al copacilor, ci si al regilor. De asemenea, este investita cu puteri magice.
 • Ciocarlia in mod traditional este asociata cu transcendenta planului teluric.
 • Cocosul este simbolul unei noi zile, dar si al vigilentei sau al atentiei. Simbolizeaza principiul masculin si, drept urmare, nevoia de a fi mai deschis si mai curajos.
 • Corbul poate fi un simbol al pacatului. Daca in vis ni se arata vorbind, acest lucru semnifica o profetie. Simbolistica sa este ambivalenta, intrucat poate reprezenta fortele raului, dar si inteleptiunea, cunoasterea.
 • Cotofana/Stancuta, din pricina renumelui de hoate pe care si l-au castigat aceste doua pasari, visele in care is fac aparitia sugereaza ca un asociat incearca sa ne fure ceva valoros. Cotofana poate semnifica si primirea unor vesti bune.
 • Cucul, simbolistica acestei pasari este ambivalenta, caci poate reprezenta fie prefacatoria, fie dragostea neimpartasita. In calitate de vestitor al primaverii, cucul indica trecerea de la ceva vechi si perimat la prospetime si noutate.
 • Curcanul este consumat adesea cu ocazia sarbatorilor si festivalurilor. Prin urmare, acest vis poate sugera ca ne asteapta vremuri placute.
 • Fazanul. Un vis in care observam prezenta fazanilor ne prezice prosperitate si noroc.
 • Gaina denota chibzuiala, grija materna si procreare. Cand in vis ne apare o gaina codcodacind, semnificatia data este cea a dorintei feminine.
 • Gasca. Se spune ca gasca simbolizeaza vigilenta si dragostea. La fel ca lebada, poate sugera zorii unei noi vieti. Imaginea unui card de gaste este adesea interpretata drept forta intuitiva si capacitatea de a prezice dezastru. Gasca salbatica poate reprezenta sufletul si, cateodata, chiar si latura pagana a naturii umane. Gastele, la fel ca pisicile, sunt considerate animalele preferate ale vrajitoarelor.
 • Lebada simbolizeaza sufletul omului si este considerata o pasare divina. Uneori poate semnifica moartea pasnica.
 • O pasare dintr-o colivie poate indica o capcana sau o constrangere oarecare, in vreme ce o pasare care zboara liber simbolizeaza aspiratiile, dorintele si chiar sufletul ce se inalta spre Ceruri. Un vis in care o pasare isi etaleaza penele indica perspectiva asupra propriei persoane, felul in care ne percepem pe noi insine. Pasarea cu aripi aurite are aceeasi semnificatie cu cea a focului si, drept urmare, indica aspiratiile spirituale, sau acea parte din noi care cuta cunoasterea.
 • Pasarea Phoenix este simbolul universal recunoscut renasterii, invierii si nemuririi.
 • Pasari albe/negre. Cele doua aspecte ale sinelui pot fi reprezentate in opozitie. Pasarea neagra simbolizeaza latura intunecata, neglijata sau mohorata a personalitatii, iar pasarea alba, latura luminoasa si libera.
 • Pasari de apartament. Emotiile si experientele personale pot avea un efect profund asupra felului in care reusim sa comunicam cu noi insine. Sub infatisarea pasarilor de apartament se poate ascunde, de fapt, amintirea intamplarilor fericite pe care le-am trait.
 • Paun. Prezenta unui paun indica evolutia spiritului nostru de patrundere, de la simplitate la complexitate asemanatoare penajului acestei pasari. Intocamai ca pasarea Phoenix, paunul simbolizeaza renasterea si invierea.
 • Pelicanul. Exista doua intelesuri asociate pelicanului. Primul se refera la sacrificiul si devotament, in vreme ce al doilea sugereaza dragostea materna, plina de solicitudine.
 • Pescarusul simbolizeaza libertatea si puterea. Pescarusul alb simbolizeaza linistea sufleteasca.
 • Pinguinul simbolizeaza capacitatea de adaptare, dar, in anumite cazuri, prostia.
 • Porumbita simbolizeaza linistea de dupa furtuna, sufletul, latura impacata si linistita a firii umane. Toate acestea pot fi reprezentate in vis prin imaginea cucului.
 • Prepelita simbolizeaza dragostea, uneori curajul, iar adesea norocul. Sub forma sa negativa, poate sugera vrajitoria si farmecele.
 • Puiul de pasare. Exista in noi potential necesar dezvoltarii personale, desi aceasta poate avea loc si ca urmare a aparentei la un grup. Puiul mai poate simboliza prostia si lasitatea.
 • Randunica reprezinta sperante.
 • Rata poate detona superficialitatea si latura launtrica a personalitatii noastre.
 • Soimul are simbolistica asemanatoare vulturului. Fiind o pasare de prada, simbolizeaza libertatea si speranta pentru ce constransi intr-un fel sau altul. Poate simboliza triunful asupra pasiunii carnale.
 • Strutul poate sugera incercarea noastra de a fugi de responsabilitate.
 • Vrabia sugereaza sarguinta si succesul in viata profesionala.
 • Vultur/Uliu. Fiind vorba despre pasari care se hranesc cu lesuri, sunt asociate laturii feminine in forma ei distructiva. Aparitia vulturului in vis simbolizeaza dominatia si suprematia. In aceeasi masura, poate reprezenta atat receptivitatea si luciditatea, cat si clarviziunea si obiectivitatea.


Afisare de la 1 la 10 din : 17 rezultate


Trebuie sa fiti autentificat! pentru a putea adauga comentarii. Autentificare

Comentarii (0)


Nu sunt comentarii pentru acest vis. Adauga primul comentariu!